Turnen Jongens

Voetbal is stoer, maar turnen is nog veel stoerder. Kijk maar eens naar het gespierde lijf van een wedstrijdturner. Er is niks zo stoer als tijdens je gymles op school een salto op de mat of trampoline te maken. Eentje dan die er goed uitziet!
Bij het jongensturnen worden specifieke jongenstoestellen gebruikt. Dit zijn hele andere toestellen dan waar de meisjes op turnen. Meisjes turnen sierlijk en met souplesse. Jongens turnen met kracht en lef. De toestellen voor jongens zijn brug, rekstok, ringen, lange mat, pegasus en natuurlijk ook heel veel sprongonderdelen zoals grote trampoline, kleine trampoline, plankoline, springplank en tumblingbaan.

De turnlessen voor jongens zijn verdeeld over drie leeftijdscategorieën.

Turnen jongens 6-10 jaar

Kinderen worden in kleine groepjes verdeeld en gaan aan de slag met de basis turnonderdelen. Er wordt methodisch gewerkt om onderdelen aan te leren. Tegelijk werken we aan de opbouw van kracht en lenigheid.

Datum / Tijd Trainer Locatie Wachtlijst
Woensdag 18:30 - 19:30
Ivar
Nee
Donderdag 18:30 - 19:30
Abby
Nee

Turnen jongens vanaf 10 jaar

De jongens turnen in de turnhal. In deze turnles wordt van de kinderen al meer zelfstandigheid verwacht. De turners worden gedeeltelijk begeleid door de trainer en moeten gedeeltelijk de oefeningen zelfstandig turnen/trainen. In deze les kun je als nieuweling starten. Ieder sport op eigen niveau en wordt uitgedaagd in moeilijkheid en lef.

Datum / Tijd Trainer Locatie Wachtlijst
Donderdag 19:30 - 20:30
Abby
Nee

Ik wil beginnen met turnen!

Heb je al een keuze kunnen maken? Schrijf je dan in en kom gezellig met ons sporten!

Volg heren turnen op social media