Welkom bij GV Voorwaarts
Welkom bij GV Voorwaarts
Welkom bij GV Voorwaarts
Welkom bij GV Voorwaarts

Nieuws

Toon alle berichten uit:
Gymswing4kids!
Geplaatst op woensdag 13 september 2017
Flyer A4 - 2017-09-13 SwingGym4kids.jpg

Peuter- en kleuterdemodag 30-09-2017
Geplaatst op vrijdag 18 augustus 2017
demodag.png

Trainster Marjanne Smits
Geplaatst op zaterdag 17 juni 2017
20170602_142440.jpg

Winnaars Grote Club Actie hebben hun prijs verzilv
Geplaatst op dinsdag 23 mei 2017

Vandaag, zondag 21 mei was het eindelijk zover!

De 3 leden die bij de Grote Club Actie van 2016 de meeste loten hadden verkocht, mochten hun prijs verzilveren: een rondvlucht boven Eindhoven/Veldhoven.


Wij, Fenne, Devin en Klaas-Jan meldden ons bij de toegangspoort van het militaire deel van Eindhoven Airport en nadat de pasjes waren aangemaakt mochten we het terrein op. Verbazing alom, want wat is het een groot terrein! We kwamen aan bij de Eindhovense Aeroclub Motorvliegen en werden welkom geheten door onze piloot van die dag; Evert-Jan. We kregen wat te drinken en gingen daarna mee naar het leslokaal om uitleg te krijgen. Waarom vliegt een vliegtuig, hoe bestuur je het en wat is de invloed van het weer? 

Na de theorie naar buiten en daar stond het toestel klaar. Een Cessna 172, de PH-BNF. Fenne mocht voorin zitten, want zij had de allermeeste loten verkocht. We kregen headsets op zodat we alles konden horen, ook hoe Evert-Jan met de toren sprak. 

We moesten even wachten, want de vliegtuigen van RyanAir mochten eerst vertrekken. 

Bij het opstijgen zagen we pas echt hoe lang de baan is, wel bijna 4 kilometer! We vlogen naar Eindhoven en zagen het Evoluon, het PSV-stadion en de Grote Markt. En natuurlijk vlogen we over Veldhoven. We hebben allemaal ons eigen huis gezien en zijn ook  nog over de turnhal gevlogen!

Daarna gingen we alweer richting het vliegveld. De landing was heel goed en de ouders waren blij ons weer te zien. We hebben allemaal een kei-leuke vlucht gehad en hebben Evert-Jan heel erg bedankt. Het was echt een super-prijs! Dit jaar gaan we zeker weer ons best doen om zoveel mogelijk loten te verkopen voor onze club!

Fenne, Devin en Klaas-Jan

Tweede kwalificatie turnen heren in Leusden.
Geplaatst op vrijdag 5 mei 2017

Op 8 april traden voor Voorwaarts de volgende turners het strijdtoneel binnen in een poging zich bij de beste turners van Nederland te plaatsen om toegang te krijgen tot de halve finales van het NK. In de tweede divisie niveau 8 Julian Lau en Thijs Verrijt. En in de eerste divisie niveau 7 Gijs van de Biggelaar, Casper van Campen en Klaas jan Zwolsman. Onze mannen hadden de laatste weken enorm hard gewerkt om nog eens alle puntjes op de i te zetten. De wedstrijd begon voor onze bikkels op het onderdeel vloer. 

Aangezien onze mannen super kunnen tumbellen, was het meteen vuurwerk in Leusden. Met prachtige ritmische acrobatische series wisten onze turners de aandacht op zich te vestigen, ook de goede verbindingen en afwerking mogen genoemd worden. Casper sprong er op dit toestel uit door naast het al genoemde, met een evenzo prachtig en uitzonderlijk beheerst krachtstukje extra punten te scoren. 

Bij het voltigeren, een uitzonderlijk moeilijk en zwaar toestel. De kleinste balansverstoring kan een val betekenen of er zal gecorrigeerd moeten worden, wat door de jury natuurlijk als een technische fout opgemerkt gaat worden. Beiden leveren aftrek op, waarvan de val met 1 punt aftrek wordt bestraft. Helaas kun je niet vallen zonder dat er een technische fout vooraf gaat. Dus, een en een is twee. 

Onze jongens deden het goed, er werden geen grote fouten gemaakt, alleen Klaas Jan zag zijn cijfer de 10 punten grens naderen. De maximale score is 20 punten waarbij nog 2 maal 0.50 punt door de jury kan worden toegevoegd. Als de afsprong tot een stille stand wordt uitgevoerd en als de oefening aan een bepaalde virtuositeit voldoet. Casper scoorde hier van de voorwaarts turners de hoogste score.

Ook op de ringen demonstreerde de “Veldhovense lord of de rings”, Casper van Campen een subliem uitgevoerde oefening waarbij hij dus 1 punt bonus kreeg toegewezen van de Jury. Hierdoor bereikte hij bijna de magische grens van 20 punten, de jury had hier en daar toch nog wat aftrek kunnen ontdekken.

Bij sprong wist Gijs de magische punten grens van 20 punten op 0.05 punt te naderen. Hij stak met kop en schouders boven iedereen uit.

Klaas Jan wist op de brug de hoogste score neer te zetten door met super strakke, hoog doorgezwaaide zwaaien en verschillende handstand vormen de jury tot verbijstering te brengen. Vergeet ik helemaal zijn prachtige manna te noemen in het begin van de oefening. Een manna is een houding waarbij  je vanuit steun in de brug, de benen en heupen voor, zo hoog omhoog duwt dat de benen en heupen horizontaal boven het hoofd geheven worden. En dan even vast houden.

Even om uw vermogen om te visualiseren, te testen. Ziet u het voor zich?

Klaas Jan had de smaak te pakken want ook op het rek, wist hij met overmacht de beste score neer te zetten.

Nu nog eens even terug kijken.

Julian Lau, had een mindere voorbereiding die gekenmerkt werd door verschillende blessures. Uiteindelijk wist hij zich voor deze wedstrijd goed op te laden en deed hij wat hij moest doen. Julian turnde een leuke puntenlijst bij elkaar met een eindtotaal van 93.00 punten. Wel moet ik opmerken dat de houdingen en netheid niet ten koste mag gaan van het “maar” maken van een element.

Thijs Verrijt zich goed staande wist te houden in dit turn geweld. Hij komt goed naar voren tijdens het vloer  turnen en de sprong. Ook op de zwaai toestellen gaat het steeds beter. Als hij uiteindelijk in kracht toeneemt en daarmee bedoel ik eigenlijk zijn core stability verbeterd, is hij een geduchte tegenstander. Hij eindigde met een eindscore van 90.75 punten.

Gijs van de Biggelaar door een constante en hoog in de moeilijkheid uitgevoerde oefeningenreeks zijn beste wedstrijd ooit turnde en in de totaal score boven de eveneens magische 100 punten grens uitkwam met 101.55 punten. Hij greep hiermee net langs het ere metaal.

Casper van campen die zoals boven in het verslag te lezen is, de eerste drie toestellen op zijn naam zette, turnde voor zijn leven. Maar maakte op de laatste twee toestellen, fouten. Was dit te wijten aan het feit dat alles op rolletjes ging en het plezier in het turnen er toe leidde dat hij met een over amplitude werkte. Of was het juist zijn gedrevenheid om tot perfectie te komen in de uitvoering van zijn elementen. Beide gevallen hebben met focus en (over) geconcentreerdheid te maken. Voor Casper zaak om te leren gedurende de lengte van een wedstrijd volledig “geaard” te blijven. 

Casper scoorde een eindtotaal van 95.95 punten.

Klaas Jan Zwolsman die mooi de laatste twee toestellen op zijn naam zette, alsof hij wat langzaam op gang kwam. Niets is minder waar. Hij begon voortvarend op vloer, maar werd zwaar bestraft doordat hij een verbinding in een hoek turnde die eigenlijk al voorkwam in de verplichte oefenstof. En dat mocht dus niet. Op voltigeren laat hij nog steeds punten liggen. Ik zou zeggen, kom op Klaas, op de volgende wedstrijd willen we een foutloos parcours van je zien. Laat zien wat je echt in je mars hebt. Klaas jan scoorde een eind totaal van 95.55 punten.

Na een flinke rekensom waarbij twee kwalificatiewedstrijden in ranking tegen elkaar weg vielen, bleek dat Gijs, Casper en Klaas Jan zich geplaatst hadden voor de halve finale in Hoofddorp op 6 mei. Julian en Thijs moeten nog even afwachten omdat in Hoofddorp nog een andere groep hun tweede kwalificatiewedstrijd moeten turnen. Gefeliciteerd jongens dit hebben jullie echt verdiend, super gedaan.

Tymen van der Leede mocht in de vierde wedstrijd aantreden. Hij is een junior 1 3de divisie turner.

Altijd zelf verzekerd. De oefeningen lopen goed en zitten jury technisch goed in elkaar. Tymen is een turner die zichzelf goed bewust is van alle aspecten die iemand kunnen omgeven en waardoor ook persoonlijke valkuilen kunnen ontstaan. Als je hem beter leert kennen door hem te observeren in moeilijke sportprestatie gerelateerd situaties, zou je kunnen constateren dat hij meer een toeschouwer is binnen zijn bewustzijn van de omstandigheden. Moeilijk van zijn stuk te brengen, anderen zouden zeggen, een nuchter vent. Goed relativerend. Na dit allemaal geschreven te hebben, wat zou je nog moeten toevoegen.  Sport ontwikkeld de mens, maar is maar een klein facet van het totale leven. Nu terug naar de wedstrijd.

Tymen begon zijn wedstrijd aan het onderdeel ringen en eindigde op het voltigeren. Alles is af. De hele wedstrijd perfect geturnd. Als trainer ga je dan zoeken naar, wat kunnen we nog meer doen. Tymen turnde zich naar een mooie 4de plaats met een eindtotaal van 66.70 punten. Hij zit dus super dicht tegen een podiumplaats. Op deze wedstrijd 0.15 punten verschil. Als ik kijk naar de moeilijkheid zou op sprong een tsukahara gehukt of gestrekt gesprongen kunnen worden. Maar dat geeft ook risico. Als ik kijk naar de uitvoering, heb ik een paar stapjes gezien in verschillende landingen en mogelijk is er nog iets te winnen met wat houdingen. Het zijn maar tiende punten, maar daar gaat het ook om. Wat doe jezelf en hoe doen de andere het. Het moment zal alles bepalen, dit moment, het “NU”. Hoe sta je in het “NU”. Tymen plaatste zich voor de Halve Finale van het NK, gefeliciteerd Tymen en verdiend man, goed gedaan.

Op zondag kwamen Pjotr Martens en Jason Uppelschoten uit voor Voorwaarts in de categorie jeugd 2de divisie niveau 7. Ook deze mannen hadden enorm hard gewerkt aan hun oefeningen om tot perfectie te kunnen komen op deze wedstrijden. Zij begonnen op de brug en zouden dan eindigen op sprong.  Als we naar Pjotr kijken kunnen we zeggen dat het steeds beter gaat. De oefeningen worden constanter en hij beschikt over meer kracht. Wel doet hij nog steeds veel concessies m.b.t. de houdingen. De uitvoering en afwerking verdienen dus nog de aandacht. Pjotr turnde een eindscore van 58.85 punten. Netjes Pjotr.

Jason is een turner die zich steeds meer profileert. De oefeningen lopen lekker door en zitten jurytechnisch goed in elkaar. Houdingen en uitvoering zijn goed. De stabiliteit in de uitvoering brachten hem op bijna een gemiddelde van 11 punten per toestel. Dan hoor je er al echt bij. In de toekomst is nog meer te winnen door de core stability te verbeteren. Jason turnde zich naar een mooie eindscore van 65.85 punten. Beide heren zullen nog een derde kwalificatie wedstrijd moeten turnen, in het weekend van 20 en 21 mei in Amsterdam waarna de beste ranking van de 3 kwalificatie wedstrijden bepalend zal zijn voor toelatingen op het Bondskampioenschap in Waalwijk.


In de volgende wedstrijd kwamen Vinay Mpiana en Martijn Maas voor Voorwaarts uit in de categorie junioren 2 2de divisie niveau 5. Ook hier kunnen we zeggen dat beide zich enorm hadden ingespannen om de voorbereiding optimaal te laten zijn. Vinay is een turner met ontzettend veel talent en dus een groot gevoel voor beweging heeft. Een beetje ruw en wild als het gaat om de verfijning en het detail. Maar een genot om naar te kijken, de dynamiek waarmee deze jongen zijn oefeningen demonstreert is enorm. 

Martijn Maas is een gedreven baasje. Moeilijk van zijn stuk te brengen en al helemaal niet als hij ergens zijn zinnen op heeft gezet. Werkt altijd hard en houdt de intensiteit hoog, ook voor de andere die samen met hem trainen. Hij heeft een enorme progressie gemaakt de laatste jaren en zit nog steeds in de lift.

Beide begonnen hun wedstrijd op het onderdeel rekstok en hadden brug dan als laatste toestel. De wedstrijd verliep voor beide heren niet vlekkeloos. Maar is helemaal geen probleem, ze hebben nog een kwalificatie moment. Waarna het voor hun mogelijk is zich rechtstreeks te plaatsen voor het Bondskampioenschap. Vinay turnde een eindtotaal van 59.60 punten en Martijn een totaal van 58.30 punten.


Bart Graus neemt het goud mee naar huis.

Bart Graus mocht in de laatste wedstrijd aantreden in de categorie junioren 2 1ste divisie niveau 4.

Het wordt een beetje cliché, maar ook Bart had gedaan wat hij moest doen om er klaar voor te zijn. Bart is een ludieke persoonlijkheid. Kan met iedereen goed werken en vind overal zijn aansluiting. Hij weet stiekem goed wat hij wil, en eist van zichzelf het hoogste niveau. Terwijl hij zich in de tussentijd hult in een mantel van nonchalance. Hij draaide een prachtige wedstrijd en wist zelfs met een eindscore van 62.90 punten de gouden plak mee naar Veldhoven te nemen. Een bijzonder leuk moment voor Bart. Gefeliciteerd. Ook Bart heeft nog een kwalificatiewedstrijd waarna hij zich direct kan plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

Ad.


Clubkampioenschappen
Geplaatst op dinsdag 2 mei 2017

Het lijkt nog zo ver weg….. maar toch, het einde van dit seizoen komt toch al heel snel dichterbij! Dus ook de clubkampioenschappen! Zijn jullie er al voor aan het trainen? 

Op zondag 2 juli is het zover, dan worden weer de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. In alle leeftijdscategorieën, jongens, meisjes, groot, klein, wordt er gestreden om clubkampioen 2017 te worden! Je doet toch zeker ook mee?!

Wanneer? Zondag 2 juli 2017
Waar? Turnhal Kempen Campus
Tijd? Wordt bekend gemaakt zodra alle inschrijvingen binnen zijn.

Ook zijn wij op zoek naar ouders/ andere belangstellenden die ons wen op deze dag een handje kunnen helpen. 

Inschrijfformulier en aanmeldformulier hulp in de bijlagen.

RABO ClubKasCampagne.
Geplaatst op woensdag 12 april 2017

Beste Voorwaartsleden en/of ouders,

Graag jullie aandacht voor de RABO ClubKasCampagne. 

Heb je een Raborekening of ken je iemand met een Raborekening dan kun je ons flink vooruit helpen.

Alle Raboleden mogen namelijk deze maand hun stem uitbrengen op maximaal 5 verenigingen die een bijdrage van de Rabobank mogen ontvangen voor hun clubkas. De totale bijdrage die wordt verdeeld in deze regio bedraagt € 125.000,-

Hoe meer stemmen Voorwaarts krijgt, hoe groter het bedrag.

Meer info over hoe te stemmen vind je in de bijgaande flyer. Heb je wel al een Raborekening maar ben je geen Rabolid, dan kun je vrij eenvoudig lid worden. Info hierover vind je op de Rabosite. Ken je andere Raboleden, tip ze dan over de ClubKasCampagne en Voorwaarts! Alle Raboleden mogen stemmen, dus ook die (nog) geen lid zijn van Voorwaarts!

Met vriendelijke groet,

Bestuur GV  Voorwaarts.


Kwart Finale Turnen Heren in Tilburg.
Geplaatst op dinsdag 4 april 2017

Op zaterdag 25 maart werden in Tilburg de ¼ finales turnen heren georganiseerd.
Voor voorwaarts turnden in de tweede wedstrijd, Roan Timmerman, Mika Gielissen en Quinten Baert. Zij turnen in de categorie pupil 3de divisie niveau 9. Voor hun startte de wedstrijd op het onderdeel voltigeren. Meteen het moeilijkste toestel om te beginnen. Je kunt het maar achter de rug hebben. Het laatste toestel zou dan de ringen dan zijn.

Quinten Baert plaatst zich voor de Halve Finale NK.
Roan deed zijn best om alle oefeningen tot in de puntjes uit te voeren. Jammer genoeg bleek dit niet voldoende. Hij turnde een eindtotaal van 83.90 punten en werd daarmee 21ste  in zijn baan. Hij plaatst zich daarmee niet voor de halve finale. Mika bleek helaas ook niet zo scherp als op de 1/8 finale. Niet dat hij foutjes maakte, maar het geheel miste een beetje allure. Hij scoorde een totaal van 92.00 punten en werd daarmee 17de . Helaas voor Mika ook niet voldoende om toegang te krijgen tot de halve finale. Quinten turnde alle oefeningen goed door. Alles is redelijk stabiel. Hier en daar zullen we nog een paar puntjes op de i moeten zetten. Quinten turnde een eindtotaal van 97.95 punten en werd daarmee 7de in zijn baan. Quinten plaatste zich voor de halve finale van het NK. Heel goed gedaan Quinten, gefeliciteerd.

In de volgende wedstrijd turnden voor voorwaarts in de categorie pupil 2de divisie niveau 8, Thijs Verrijt en Julian Lau. In de categorie 1ste divisie pupillen niveau 7, Gijs van den Biggelaar, Casper van Campen en Klaas Jan Zwolsman. Zij begonnen hun wedstrijd op het koningsnummer, rekstok. En  zouden dan op de brug eindigen. Deze mannen moeten na deze wedstrijd nog een andere wedstrijd turnen waarna de hoogste scores toegang geeft tot de halve finale van het NK.

Thijs turnde een mooie wedstrijd, houdingen en de lijnen waren goed. Voltige blijft een beetje achter. Een leuke constante punten lijst bracht hem op een totaal van 91.85 punten en hij werd daarmee 9de. Julian die eigenlijk herstellende was van een knie blessure deed het bijzonder goed. Op “zijn”, toestel  de rekstok scoorde hij flink wat punten.  Op ringen en brug liet hij het een en ander liggen, helaas. Julian eindigde met een eindtotaal van 93.00 punten op een 6de plaats. Een mooi resultaat. Beide gefeliciteerd.

Klaas Jan, pas toegelaten op het trainingssteunpunt KNGU in Den Bosch, turnde naar het oogde een ontspannen wedstrijd. Voor ons waren de uitwerkingen van de trainingen in Den Bosch al een beetje zichtbaar. Jammer genoeg was zijn optreden niet geheel foutloos. Hij werd 12de  met een eindtotaal van 94.40 punten. Casper en Gijs waren deze keer echt aan elkaar gewaagt. Het werd een spannende en enerverende wedstrijd tussen deze twee turners.  Uiteindelijk was het Gijs die met een nipte voorsprong van 0.05 punten 6de werd met een eindtotaal van 98.80 punten en Casper dus 7de met een eindtotaal van 98.75 punten. Gefeliciteerd mannen. Ga zo door!

Op zondag 26 maart kwamen in de categorie instap niveau 10 2de divisie Noah Lenders en Tijm van Weert in actie. Ook zij begonnen hun wedstrijd op het onderdeel rekstok en zouden dan op de brug eindigen. Onze mannen hadden hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten. Beiden turnden een prachtige wedstrijd en maakten geen fouten. Noah werd met een eindtotaal  van 97.50 punten 19de en Tijm scoorde met een eindtotaal van 96.05 punten een 26ste  plaats. Tijm wist zich hier goed stand te houden in dit turn geweld. Hij draait dit jaar voor het eerst in deze categorie mee en mag dus volgend seizoen opnieuw hieraan deelnemen. Ik begreep van hem dat hij gebrand is om super te gaan presteren de volgende keer.

Beide turners wisten zich helaas niet te plaatsen voor de halve finale.
Gefeliciteerd met jullie prestaties.

Ad.


Plus actie
Geplaatst op zondag 2 april 2017
De bestelde artikelen vanuit de Plus actie kunnen opgehaald worden in de kantine. 

Aankondiging.png

1 april kikker in je bil
Geplaatst op zondag 2 april 2017
Op zaterdag 1 april hebben 36 jeugdleden van onze vereniging genoten van vele leuke spelletjes. Natuurlijk ontbraken de 1 april grappen niet. 
Impressie van deze middag, vind je in het fotoboek.