Welkom bij GV Voorwaarts
Welkom bij GV Voorwaarts
Welkom bij GV Voorwaarts
Welkom bij GV Voorwaarts

Nieuws

Toon alle berichten uit:
Grote clubactie!
Geplaatst op dinsdag 21 november 2017

Beste Voorwaarts leden,

Tot de deadline op dinsdag 28 november kunnen we nog loten invoeren van de Grote Club Actie.
We willen daarom iedereen vragen om hun lotenboekjes z.s.m. in te leveren in de kantine van Voorwaarts.
Er staat een doos hiervoor op de bar van de kantine. Elk lootje telt!
Goed nieuws dat we al kunnen brengen is dat we ons target voor dit jaar gehaald hebben!

Dankzij jullie hulp en alle verkochte lootjes, kunnen we van een deel van de opbrengst van de Grote Club Actie nu een nieuwe wedstrijd-plankoline kopen voor onze vereniging! Hiermee kunnen onze turn(st)ers weer goed trainen op sprongen voor de wedstrijden.

Fantastisch om te zien dat zoveel mensen de club een warm hart toedragen en zich ingezet hebben dit jaar voor onze vereniging.

Na afloop van de actie zal de top-3 van leden die het meeste lootjes hebben verkocht nog een prijsje ontvangen.
Dank jullie wel allemaal voor de geweldige inzet dit jaar.

Mark Scheffer.

Grote-Club-Actie-2013.png

Sinterklaas bij GV Voorwaarts
Geplaatst op donderdag 26 oktober 2017

Sinterklaas op bezoek bij Voorwaartssinterklaas.jpg
Zaterdag 25 november 2017

 Zoals elk jaar brengt Sinterklaas met een paar van zijn gym Pieten een bezoek aan Voorwaarts. 

Wat gaan we doen? Natuurlijk ons uiterste best doen met Sinterklaasliedjes zingen, kijken naar de knappe en soms gekke kunsten van de Pieten en zelf ook onze gymkunsten laten zien. 

Goed om te weten:
- Inschrijven is niet nodig.
- De bezoeken vinden plaats in gymzaal 2 op de Kempen Campus (gebouw turnhal)
- Deze ochtend is alleen voor leden van Voorwaarts t/m 9 jaar.
- Ouders zijn ook welkom. ( Broertjes en zusjes helaas niet i.v.m. attentie.)
- Gymschoenen zijn verplicht!
- Kijk in onderstaand schema hoe laat jij aan de beurt bent. Zorg dat je op tijd aanwezig bent!
- De kinderen en ouders van ronde 2 wachten in de kleedlokalen totdat de vorige ronde klaar is en de kinderen en ouders de gymzaal hebben verlaten. ( Ter info: de verdeling van groepen lijkt niet evenredig, maar de ervaring leert dat de 1e ronde altijd een druk bezochte ronde is.)

 

Ronde 1

Zaal open: 9:10 uur

Aanvang: 9:20 uur 

Einde: 10:25 uur

Ronde 2         

Zaal open:  10:30 uur

Aanvang 10:40

Einde: 11: 45 uur

·     Kleutergym  Bianca/ Paulien

·     Turnen 6/9jaar Bianca/ Paulien

·     Ouder/kindgym Karin

·     Kleutergym Karin

·     Turnen 6/9 jaar Karin

·     Turnen 6/9 jaar Koen

·     Turnen 6/9 jaar Michel

·     Kleutergym  Elly/ Carlijn

·     Ouder-kindgym Ingrid/ Marijke

·     Ouder-kindgym  Marloes

·     Acro recreatie + wedstrijd Anke 

·     Turnen 6/9 jaar Martine

·     Turnen 6/9 jaar Ellen

·     Turnen 6/9 jaar Kristie

·     Jongens turnen 6/10 Ivar

·     Jongens turnen 6/10 Abby

·     Wedstrijd jongens en meisjes

·     Gymswing4kids Marleen

 

http://home.deds.nl/~sportplaatjes/gympiet/gympiet03.gif

Nieuwe les: Free Running
Geplaatst op maandag 16 oktober 2017

Freerunning = vrijheid, springen, klimmen en salto’s maken!

Freerunning is een spectaculaire sport waarbij je zo snel mogelijk verplaatst over en met obstakels. Denk bijvoorbeeld aan muren, daken en railings, op grote hoogte of bijzondere locaties.
Door deze sport krijg je als freerunner het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. Het is de bedoeling dat je met vloeiende bewegingen beheersing krijgt over het bewegen in je omgeving. Dit kan door trucs en adembenemende salto's. En dat maakt Freerunnen zo gaaf!

In de Freerun les bij Voorwaarts zal je beginnen met de basis. Je leert hoe je over muurtje kunt springen en ook wat je juist niet moet doen! Hoe verder je komt hoe uit uitgebreider het wordt. Je gaat ook Flips en tricks leren.  Natuurlijk zit er ook een stukje conditietraining bij het Freerunnen. De obstakels die je tegen komt worden uitdagender naarmate je groeit in de sport. Zo leer je steeds beter te Freerunnen. 
Als jij ook wilt Freerunnen dan kan dat! Voorwaarts biedt hierin een leuke les aan op dinsdag van 19.30-20.30 uur.  Freerunning is voor iedereen, vanaf 9 jaar! 

Proefles? Mail naar: info@gvvoorwaarts.nl 
free runinng.jpg

Bewust bewegen!
Geplaatst op zaterdag 30 september 2017

Bewegen: een gezonde, actieve leefstijl voor Veldhovense kinderen

Bewust Bewegen is een nieuw initiatief in Veldhoven dat in September van start gaat, en waarin jonge kinderen uit Veldhoven begeleid worden om een gezonde leefstijl aan te leren.

Ongezond eten én te weinig bewegen spelen maar al te vaak een rol bij het krijgen van gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Daarom is het belangrijk dat overgewicht zo vroeg mogelijk aangepakt wordt. Door kinderen te laten kennismaken met gezonde voeding en gewoontes, kunnen we latere problemen voorkomen. De gemeente Veldhoven heeft daarom binnen de subsidieregeling Versterken Vitale Samenleving ruimte geboden aan dit nieuwe project.

Twaalf kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar die al kampen met een te hoog BMI, worden een aantal weken intensief begeleid om hen spelenderwijs een gezonde leefstijl aan te leren. Uniek aan de aanpak is dat verschillende Veldhovense organisaties samenwerken om alle aspecten van een gezonde levensstijl te begeleiden. 

De kinderen gaan onder meer samen (onder professionele begeleiding) sporten bij het Zwembad den Ekkerman en Gym- en Turnvereniging Voorwaarts uit Veldhoven, en worden verder individueel begeleid door een fysiotherapeut, diëtiste en een gedragsdeskundige uit Gezondheidscentrum Heikant.

"Door ons niet alleen te richten op het ontwikkelen van kracht en uithoudingsvermogen, maar ook op de sociale doelstellingen en persoonlijke ontplooiing-doelen, hopen we te bereiken dat deze kinderen ook na het project een gezonde leefstijl kunnen integreren in hun leven. En bovenal, moeten de deelnemers ervaren dat bewegen leuk is!”

Bewust Bewegen start vanaf 1 September en deelname is gratis voor de (eerste) twaalf kinderen die geselecteerd worden.

Kinderen die wonen in de gemeente Veldhoven én kampen met overgewicht (BMI >=25), kunnen zich aanmelden door een email met hun contactgegevens te sturen naar mark.gvvoorwaarts@veldhoven.nl

https://www.ed.nl/veldhoven/een-van-veldhoven-voor-project-bewust-bewegen~a92d67d5/

21430473_123839884938844_1063196147915129868_n.jpg

Gymswing4kids!
Geplaatst op woensdag 13 september 2017
Flyer A4 - 2017-09-13 SwingGym4kids.jpg

Peuter- en kleuterdemodag 30-09-2017
Geplaatst op vrijdag 18 augustus 2017
demodag.png

Trainster Marjanne Smits
Geplaatst op zaterdag 17 juni 2017
20170602_142440.jpg

Winnaars Grote Club Actie hebben hun prijs verzilv
Geplaatst op dinsdag 23 mei 2017

Vandaag, zondag 21 mei was het eindelijk zover!

De 3 leden die bij de Grote Club Actie van 2016 de meeste loten hadden verkocht, mochten hun prijs verzilveren: een rondvlucht boven Eindhoven/Veldhoven.


Wij, Fenne, Devin en Klaas-Jan meldden ons bij de toegangspoort van het militaire deel van Eindhoven Airport en nadat de pasjes waren aangemaakt mochten we het terrein op. Verbazing alom, want wat is het een groot terrein! We kwamen aan bij de Eindhovense Aeroclub Motorvliegen en werden welkom geheten door onze piloot van die dag; Evert-Jan. We kregen wat te drinken en gingen daarna mee naar het leslokaal om uitleg te krijgen. Waarom vliegt een vliegtuig, hoe bestuur je het en wat is de invloed van het weer? 

Na de theorie naar buiten en daar stond het toestel klaar. Een Cessna 172, de PH-BNF. Fenne mocht voorin zitten, want zij had de allermeeste loten verkocht. We kregen headsets op zodat we alles konden horen, ook hoe Evert-Jan met de toren sprak. 

We moesten even wachten, want de vliegtuigen van RyanAir mochten eerst vertrekken. 

Bij het opstijgen zagen we pas echt hoe lang de baan is, wel bijna 4 kilometer! We vlogen naar Eindhoven en zagen het Evoluon, het PSV-stadion en de Grote Markt. En natuurlijk vlogen we over Veldhoven. We hebben allemaal ons eigen huis gezien en zijn ook  nog over de turnhal gevlogen!

Daarna gingen we alweer richting het vliegveld. De landing was heel goed en de ouders waren blij ons weer te zien. We hebben allemaal een kei-leuke vlucht gehad en hebben Evert-Jan heel erg bedankt. Het was echt een super-prijs! Dit jaar gaan we zeker weer ons best doen om zoveel mogelijk loten te verkopen voor onze club!

Fenne, Devin en Klaas-Jan

Tweede kwalificatie turnen heren in Leusden.
Geplaatst op vrijdag 5 mei 2017

Op 8 april traden voor Voorwaarts de volgende turners het strijdtoneel binnen in een poging zich bij de beste turners van Nederland te plaatsen om toegang te krijgen tot de halve finales van het NK. In de tweede divisie niveau 8 Julian Lau en Thijs Verrijt. En in de eerste divisie niveau 7 Gijs van de Biggelaar, Casper van Campen en Klaas jan Zwolsman. Onze mannen hadden de laatste weken enorm hard gewerkt om nog eens alle puntjes op de i te zetten. De wedstrijd begon voor onze bikkels op het onderdeel vloer. 

Aangezien onze mannen super kunnen tumbellen, was het meteen vuurwerk in Leusden. Met prachtige ritmische acrobatische series wisten onze turners de aandacht op zich te vestigen, ook de goede verbindingen en afwerking mogen genoemd worden. Casper sprong er op dit toestel uit door naast het al genoemde, met een evenzo prachtig en uitzonderlijk beheerst krachtstukje extra punten te scoren. 

Bij het voltigeren, een uitzonderlijk moeilijk en zwaar toestel. De kleinste balansverstoring kan een val betekenen of er zal gecorrigeerd moeten worden, wat door de jury natuurlijk als een technische fout opgemerkt gaat worden. Beiden leveren aftrek op, waarvan de val met 1 punt aftrek wordt bestraft. Helaas kun je niet vallen zonder dat er een technische fout vooraf gaat. Dus, een en een is twee. 

Onze jongens deden het goed, er werden geen grote fouten gemaakt, alleen Klaas Jan zag zijn cijfer de 10 punten grens naderen. De maximale score is 20 punten waarbij nog 2 maal 0.50 punt door de jury kan worden toegevoegd. Als de afsprong tot een stille stand wordt uitgevoerd en als de oefening aan een bepaalde virtuositeit voldoet. Casper scoorde hier van de voorwaarts turners de hoogste score.

Ook op de ringen demonstreerde de “Veldhovense lord of de rings”, Casper van Campen een subliem uitgevoerde oefening waarbij hij dus 1 punt bonus kreeg toegewezen van de Jury. Hierdoor bereikte hij bijna de magische grens van 20 punten, de jury had hier en daar toch nog wat aftrek kunnen ontdekken.

Bij sprong wist Gijs de magische punten grens van 20 punten op 0.05 punt te naderen. Hij stak met kop en schouders boven iedereen uit.

Klaas Jan wist op de brug de hoogste score neer te zetten door met super strakke, hoog doorgezwaaide zwaaien en verschillende handstand vormen de jury tot verbijstering te brengen. Vergeet ik helemaal zijn prachtige manna te noemen in het begin van de oefening. Een manna is een houding waarbij  je vanuit steun in de brug, de benen en heupen voor, zo hoog omhoog duwt dat de benen en heupen horizontaal boven het hoofd geheven worden. En dan even vast houden.

Even om uw vermogen om te visualiseren, te testen. Ziet u het voor zich?

Klaas Jan had de smaak te pakken want ook op het rek, wist hij met overmacht de beste score neer te zetten.

Nu nog eens even terug kijken.

Julian Lau, had een mindere voorbereiding die gekenmerkt werd door verschillende blessures. Uiteindelijk wist hij zich voor deze wedstrijd goed op te laden en deed hij wat hij moest doen. Julian turnde een leuke puntenlijst bij elkaar met een eindtotaal van 93.00 punten. Wel moet ik opmerken dat de houdingen en netheid niet ten koste mag gaan van het “maar” maken van een element.

Thijs Verrijt zich goed staande wist te houden in dit turn geweld. Hij komt goed naar voren tijdens het vloer  turnen en de sprong. Ook op de zwaai toestellen gaat het steeds beter. Als hij uiteindelijk in kracht toeneemt en daarmee bedoel ik eigenlijk zijn core stability verbeterd, is hij een geduchte tegenstander. Hij eindigde met een eindscore van 90.75 punten.

Gijs van de Biggelaar door een constante en hoog in de moeilijkheid uitgevoerde oefeningenreeks zijn beste wedstrijd ooit turnde en in de totaal score boven de eveneens magische 100 punten grens uitkwam met 101.55 punten. Hij greep hiermee net langs het ere metaal.

Casper van campen die zoals boven in het verslag te lezen is, de eerste drie toestellen op zijn naam zette, turnde voor zijn leven. Maar maakte op de laatste twee toestellen, fouten. Was dit te wijten aan het feit dat alles op rolletjes ging en het plezier in het turnen er toe leidde dat hij met een over amplitude werkte. Of was het juist zijn gedrevenheid om tot perfectie te komen in de uitvoering van zijn elementen. Beide gevallen hebben met focus en (over) geconcentreerdheid te maken. Voor Casper zaak om te leren gedurende de lengte van een wedstrijd volledig “geaard” te blijven. 

Casper scoorde een eindtotaal van 95.95 punten.

Klaas Jan Zwolsman die mooi de laatste twee toestellen op zijn naam zette, alsof hij wat langzaam op gang kwam. Niets is minder waar. Hij begon voortvarend op vloer, maar werd zwaar bestraft doordat hij een verbinding in een hoek turnde die eigenlijk al voorkwam in de verplichte oefenstof. En dat mocht dus niet. Op voltigeren laat hij nog steeds punten liggen. Ik zou zeggen, kom op Klaas, op de volgende wedstrijd willen we een foutloos parcours van je zien. Laat zien wat je echt in je mars hebt. Klaas jan scoorde een eind totaal van 95.55 punten.

Na een flinke rekensom waarbij twee kwalificatiewedstrijden in ranking tegen elkaar weg vielen, bleek dat Gijs, Casper en Klaas Jan zich geplaatst hadden voor de halve finale in Hoofddorp op 6 mei. Julian en Thijs moeten nog even afwachten omdat in Hoofddorp nog een andere groep hun tweede kwalificatiewedstrijd moeten turnen. Gefeliciteerd jongens dit hebben jullie echt verdiend, super gedaan.

Tymen van der Leede mocht in de vierde wedstrijd aantreden. Hij is een junior 1 3de divisie turner.

Altijd zelf verzekerd. De oefeningen lopen goed en zitten jury technisch goed in elkaar. Tymen is een turner die zichzelf goed bewust is van alle aspecten die iemand kunnen omgeven en waardoor ook persoonlijke valkuilen kunnen ontstaan. Als je hem beter leert kennen door hem te observeren in moeilijke sportprestatie gerelateerd situaties, zou je kunnen constateren dat hij meer een toeschouwer is binnen zijn bewustzijn van de omstandigheden. Moeilijk van zijn stuk te brengen, anderen zouden zeggen, een nuchter vent. Goed relativerend. Na dit allemaal geschreven te hebben, wat zou je nog moeten toevoegen.  Sport ontwikkeld de mens, maar is maar een klein facet van het totale leven. Nu terug naar de wedstrijd.

Tymen begon zijn wedstrijd aan het onderdeel ringen en eindigde op het voltigeren. Alles is af. De hele wedstrijd perfect geturnd. Als trainer ga je dan zoeken naar, wat kunnen we nog meer doen. Tymen turnde zich naar een mooie 4de plaats met een eindtotaal van 66.70 punten. Hij zit dus super dicht tegen een podiumplaats. Op deze wedstrijd 0.15 punten verschil. Als ik kijk naar de moeilijkheid zou op sprong een tsukahara gehukt of gestrekt gesprongen kunnen worden. Maar dat geeft ook risico. Als ik kijk naar de uitvoering, heb ik een paar stapjes gezien in verschillende landingen en mogelijk is er nog iets te winnen met wat houdingen. Het zijn maar tiende punten, maar daar gaat het ook om. Wat doe jezelf en hoe doen de andere het. Het moment zal alles bepalen, dit moment, het “NU”. Hoe sta je in het “NU”. Tymen plaatste zich voor de Halve Finale van het NK, gefeliciteerd Tymen en verdiend man, goed gedaan.

Op zondag kwamen Pjotr Martens en Jason Uppelschoten uit voor Voorwaarts in de categorie jeugd 2de divisie niveau 7. Ook deze mannen hadden enorm hard gewerkt aan hun oefeningen om tot perfectie te kunnen komen op deze wedstrijden. Zij begonnen op de brug en zouden dan eindigen op sprong.  Als we naar Pjotr kijken kunnen we zeggen dat het steeds beter gaat. De oefeningen worden constanter en hij beschikt over meer kracht. Wel doet hij nog steeds veel concessies m.b.t. de houdingen. De uitvoering en afwerking verdienen dus nog de aandacht. Pjotr turnde een eindscore van 58.85 punten. Netjes Pjotr.

Jason is een turner die zich steeds meer profileert. De oefeningen lopen lekker door en zitten jurytechnisch goed in elkaar. Houdingen en uitvoering zijn goed. De stabiliteit in de uitvoering brachten hem op bijna een gemiddelde van 11 punten per toestel. Dan hoor je er al echt bij. In de toekomst is nog meer te winnen door de core stability te verbeteren. Jason turnde zich naar een mooie eindscore van 65.85 punten. Beide heren zullen nog een derde kwalificatie wedstrijd moeten turnen, in het weekend van 20 en 21 mei in Amsterdam waarna de beste ranking van de 3 kwalificatie wedstrijden bepalend zal zijn voor toelatingen op het Bondskampioenschap in Waalwijk.


In de volgende wedstrijd kwamen Vinay Mpiana en Martijn Maas voor Voorwaarts uit in de categorie junioren 2 2de divisie niveau 5. Ook hier kunnen we zeggen dat beide zich enorm hadden ingespannen om de voorbereiding optimaal te laten zijn. Vinay is een turner met ontzettend veel talent en dus een groot gevoel voor beweging heeft. Een beetje ruw en wild als het gaat om de verfijning en het detail. Maar een genot om naar te kijken, de dynamiek waarmee deze jongen zijn oefeningen demonstreert is enorm. 

Martijn Maas is een gedreven baasje. Moeilijk van zijn stuk te brengen en al helemaal niet als hij ergens zijn zinnen op heeft gezet. Werkt altijd hard en houdt de intensiteit hoog, ook voor de andere die samen met hem trainen. Hij heeft een enorme progressie gemaakt de laatste jaren en zit nog steeds in de lift.

Beide begonnen hun wedstrijd op het onderdeel rekstok en hadden brug dan als laatste toestel. De wedstrijd verliep voor beide heren niet vlekkeloos. Maar is helemaal geen probleem, ze hebben nog een kwalificatie moment. Waarna het voor hun mogelijk is zich rechtstreeks te plaatsen voor het Bondskampioenschap. Vinay turnde een eindtotaal van 59.60 punten en Martijn een totaal van 58.30 punten.


Bart Graus neemt het goud mee naar huis.

Bart Graus mocht in de laatste wedstrijd aantreden in de categorie junioren 2 1ste divisie niveau 4.

Het wordt een beetje cliché, maar ook Bart had gedaan wat hij moest doen om er klaar voor te zijn. Bart is een ludieke persoonlijkheid. Kan met iedereen goed werken en vind overal zijn aansluiting. Hij weet stiekem goed wat hij wil, en eist van zichzelf het hoogste niveau. Terwijl hij zich in de tussentijd hult in een mantel van nonchalance. Hij draaide een prachtige wedstrijd en wist zelfs met een eindscore van 62.90 punten de gouden plak mee naar Veldhoven te nemen. Een bijzonder leuk moment voor Bart. Gefeliciteerd. Ook Bart heeft nog een kwalificatiewedstrijd waarna hij zich direct kan plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

Ad.


Clubkampioenschappen
Geplaatst op dinsdag 2 mei 2017

Het lijkt nog zo ver weg….. maar toch, het einde van dit seizoen komt toch al heel snel dichterbij! Dus ook de clubkampioenschappen! Zijn jullie er al voor aan het trainen? 

Op zondag 2 juli is het zover, dan worden weer de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. In alle leeftijdscategorieën, jongens, meisjes, groot, klein, wordt er gestreden om clubkampioen 2017 te worden! Je doet toch zeker ook mee?!

Wanneer? Zondag 2 juli 2017
Waar? Turnhal Kempen Campus
Tijd? Wordt bekend gemaakt zodra alle inschrijvingen binnen zijn.

Ook zijn wij op zoek naar ouders/ andere belangstellenden die ons wen op deze dag een handje kunnen helpen. 

Inschrijfformulier en aanmeldformulier hulp in de bijlagen.